6.12.14

'Sarmaşık' Sundance Film Festivali 2015’te!



Yönetmen Tolga Karaçelik, yeni filmi Sarmaşık ile bağımsız filmlerin ‘kalesi’ Sundance Film Festivali 2015’te!

1981 yılında Hollywood’un yıldız aktörlerinden Robert Redford tarafından kurulan Sundance Enstitü bünyesinde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali, dünyanın en önemli beş festivali arasında yer alıyor.

Bu yıl 29.su düzenlenen festivale, toplam 12.700 film başvurusu içinden seçilen 12 film arasına girerek, katılma hakkı elde eden Tolga Karaçelik’in “Sarmaşık”ı, ‘En İyi Uluslararası Film’ kategorisinde yarışacak.


Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen festival, 22 Ocak – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.


Sarmaşık, bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor.


Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir, Onur Öztürk, Ömer Acar ve Ahmet Baki Kurtuluş da performanslarıyla göz dolduruyor.