19.2.15

!f İstanbul'da Yarın (20 Şubat 2015)



KOLOMBİYA’DAN BİR SEÇİM HİKAYESİ
Kolombiya’da uyuşturucu kartellerine karşı halkın umudu olmayı başarmış Yeşil Hareket’in öncüsü Antanas Mockus’un seçim süreci ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Life is Sacred / Yaşam Kutsaldır, saat 12.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yönetmeni Andreas Dalsgaard katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

RUHUN TOZU, TOZUN RUHU
İstanbul’da gündelikçi olarak çalışan ve arabesk müzik dinleyerek ve şarkılar besteleyerek kendi halinde, mutlu dünyasında yaşayan 30’larının sonundaki bir adamın yaşadıklarını anlatan Toz Ruhu, Adana ve Malatya film festivallerinde “En İyi Film” seçilmişti. Saat 13.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 4’teki gösterime filmin yönetmeni Nesimi Yetik katılacak ve soruları cevaplandıracak.


60’LARIN ERMENİ ÇOCUKLARINA KULAK VERİN
1960’lı yıllarda İstanbul'da kimsesiz Ermeni çocuklar için kurulmuş, sonra Türk otoritelerce el konulmuş bir kampın hikayesini 30 yıl sonra tanıklarının ağzından dinliyoruz.
Our Atlantis / Bizim Atlantisimiz saat 14.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de gösterilecek; gösterime filmin yönetmeni Arthur Sukiasyan katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

İNSANLIK TARİHİNİ BÖYLE GÖREBİLSEYDİK, DÜNYA FARKLI BİR YER OLURDU
1941 Haziran’ında Baltık ülkelerinde evlerinden zorla çıkarılarak Sibirya’ya trenlere bindirilen, on yıllarca açlığa, soğuğa, zor çalışma koşullarına ve ölüme göğüs germek durumunda bırakılan yüz binlerce insanın yaşadıklarını anlatan In the Crosswind / Rüzgârların Arasında saat 15.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Martti Helde katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

SLAV MİTOLOJİSİNİN MİTİK ORMANLARINA DOĞRU
Ormanda bir kulübede yaşayan korkunç bir cadıyı konu alan bir Slav masalından yola çıkan belgesel sinemacı Jessica Oreck’in kurmaca ve belgeseli karıştıran spirütel ve şiirsel büyüleyicilikteki yeni filmi The Vanquishing Witch of Baba Yaga / Büyücü Baba Yaga'nın Yok Oluşu saat 17.00’de Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yönetmeni Jessica Oreck katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.


AKTİVİST BİR HAYATI SÜRDÜRMEK NE KADAR MÜMKÜN?
2003’te izlediğimiz The Yes Men’den beri aktivizme yepyeni bir soluk getiren, yaptıkları çılgın eylemleriyle bugün bile tartışılan Yes Men grubunun son beş yılına tanıklık eden The Yes Men Are Revolting / Yes Men İsyanda saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin yönetmenleri Laura Nix, Andy Bichlbaum ve Mark Bonanno katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

BU SÜRPRİZ FİLM TAM !f’LİK
Digiturk Galaları’nın en merak uyandıran filmi ise, adı ve konusu açıklanmayan Sürpriz Film! Şoke edici ve ürkütücü olacağı garantili filmin yurt dışındaki gösterimlerinde salonlar boşalmış, insanlar bayılmamak için yarısında kaçmıştı. Kurbanın kim olduğu sürekli değişen Sürpriz Film, saat 22.00’de Cinemaximum Kanyon’da.

İLK İRAN VAMPİR WESTERNİ
Kısalarıyla pek çok ödül kazanmış İranlı kadın yönetmen Ana Lily Amirpour’un İran’daki Bad City adlı bir hayalet kasabaya yeni gelmiş gizemli bir kadının hikâyesini anlattığı, vampir sinemasına yeni bir soluk getiren A Girl Walks Home Alone at Night / Geceyarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.