10.2.15

Testament Of Youth : Savaşın kayıp kuşağı



Birinci Dünya Savaşı’nda gönüllü hemşire olarak hizmet veren Vera Brittain'in biyografisi Testament Of Youth, Avrupa sinemalarında vizyona girdi.

Londra, Malta ve Fransa’da bir barış elçisi olarak anılan ve ardından hikayelerini kaleme alan Vera Brittain’i aktris Alicia Vikander canlandırıyor:
“Film oldukça zorlu çekimlerden oluşuyordu. İnanılmazdı, alışılmışın dışındaydı. Günde ortalama 8, 9 sahne çekiyorduk ve bu rakam ne kadar hızlı olduğumuzun kanıtı. Tüm çekimleri 7 haftada bitirdik. Ağır işti, yapacak çok şey vardı. Bu karakteri tüm duygusal sahnelerle ekrana düzgün taşımak istedim.”

Film savaşın soğuk yüzünü ekranlara taşıyor ve savaşa giden sevgilisi uğruna çalışmalarını yarıda bırakıp, peşinden savaş alanına yaralı askerlere yardım için giden yüce yürekli bir kadını anlatıyor.


“Testament of Youth“ın yönetmen koltuğunda ise James Kent oturuyor:
“Buradaki fikir, muazzam bir yazın ardından yaşanan felaketi yansıtabilmek. Kameralar devamlı Vera’nın üzerine düşüyor ve kadraj daralıyor. O savaşın ortasındayken, tüm yaşadıkları yüzünden okunuyor.”

Aktör Kit Harington ise filmin bir örneğinin daha olmadığını belirtti:
“Ben birçok filmi aynı kategoriye koyamam. Şu ana kadar hep kadının arka planda kaldığı ve erkeklerin hakimiyetinde geçen yapımları izledik. Ama bu yapımda Vera Brittian’dan başkasını gözümüz göremeyecek. Ve savaş, onunla birlikte anlatılacak.”

Testament of Youth İngiltere ve İrlanda sinemalarında gösterime girdi.