28.3.15

En chance til / İkinci Bir Şans



Tecrübeli polis Andreas (Nikolaj Coster-Waldau), güzel eşi Anna  (Maria Bonnevie) ve yeni dünyaya gelen bebekleri ile mutlu bir hayat sürmektedir.

Ortağı ve yakın arkadaşı Simon (Ulrich Thomsen) ile beraber bir gün bir aile içi şiddet suçuna müdahaleye giderler.
Eski bir mahkum olan Tristan (Nikolaj Lie Kaas) ile kız arkadaşı Sanne’nin (May Andersen) de Sofus adlı bir bebeği vardır.

Sağlıksız bir ortamda fazlasıyla ihmal edilmiş olan bu bebeği kurtarmak için Andreas elinden geleni yapar ama kanunların bu duruma karşı yapabileceği pek bir şey yoktur.

Bu olay, kritik bir karar vermek zorunda kalan Andreas’ın bütün hayatını ve adalet kavramına bakışını derinden etkileyecektir.

Filmin başrolünde GQ dergisi tarafından Yılın Uluslararası Starı seçilen ve Game Of Thrones’taki Jamie Lannister rolüyle Türkiye’de sayısız hayranı bulunan yakışıklı aktör Nikolaj Coster-Waldau var.






Filmin mmknmrtb notu ::

En chance til / İkinci Bir Şans / A Second Chance, yönetmen Susanne Bier'in, son iki filmi Hævnen (2010) ve Den skaldede frisør (2012) ile bugüne kadar taşıdığı başarılı kariyerini sarsmadan sürdürdüğünün bir kanıtı..

Annelik duygusunun ya da içgüdüsünün güçlü varlığına işaret eden film, "Peşin hükümler ve görüntüler yanıltıcıdır; neyin ne, kimin kim olduğu ilk bakışta anlaşılmadığı gibi, daha sonra anlaşılabileceği de oldukça şüphelidir" derken, kendinden emindir..


Ve ilgilisini uyarır: Hele bir 'yanlış' yapmaya gör, buna dair bazı şeyler ortaya çıkmaya başladığında üzerini örteyim derken yapacağın hataları, söyleyeceğin yalanları sen bile tahmin edemezsin..

O değil de dostlar, 'Sarsılmış Bebek Sendromu' denen ve insanın tüylerini diken diken eden feci bir olaydan haberi olmayanları film, tam anlamıyla şok edecektir..



  4 / 5