17.11.17

Bollywood'un Midwood çıkartması!


Yılda 2500 filmin çekildiği, 1 milyar 300 milyon adet sinema bileti satılan, 9 milyar dolarlık Hindistan sinema sektörünün 16 önemli yapımcı ve yönetmeni, Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’ni ziyaret etti.

Bollywood’un en çok gişe yapan filmlerinin ünlü yapımcı ve yönetmenlerinin Büyükçekmece’deki 505 dönüm arazide yapımı devam eden ve 2018 sonunda film endüstrisine hizmet vermeye başlayacak olan Midwood Stüdyoları’yla ilgili merak ettikleri konular hakkında detaylı bilgi aldı.

Rajat Rawail, Rumy Jaffery, David Dhawan gibi ünlü Bollywood isimlerinin de aralarında bulunduğu ekip İstanbul’a gelir gelmez soluğu Midwood’ta aldı.

Ziyaret sırasında bir de sunum yapan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, 2018 yılında faaliyete geçecek olan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleks’in Türkiye sinemasına yüksek standart, kalite ve teknolojisiyle farklı bir boyut getirirken Avrupa’nın en büyük sinema kompleksi olarak dünya sinema endüstrisini de Türkiye’ye taşıyacağını belirtti.



Film çekimi için gerekli kamera, ışık, ekip ve ekipman gibi tüm hizmetleri sağlayacak olan Midwood’ta, 21 Kapalı stüdyo, 17 Açık Set alanı, dekor ve kostüm üretimi için marangoz, maket, metal, boya gibi atölyelerin bulunduğunu belirten Ahmet San, kompleks bünyesinde sektöre insan yetiştirmeyi hedefleyen ‘Eğitim Vadisi’ ve premium konaklama imkanı sunan bir de otel olduğunu vurguladı.
Deniz çekimlerinin yapılabileceği Avrupa’nın en büyük ve en derin havuzuna sahip olacak Midwood’da galaların da yapılacağı 600 kişilik sinema salonu, açık ofisler, sektörün kullanımına yönelik özel kiralık ofisler, tematik kafe ve restoranlar ile müzeler yer alacak.




Geceye mesaj gönderen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin tüm ilçe olarak bir ‘Açık Plato’ haline geleceğine değinerek Büyükçekmece’yi ‘Sinema Dostu Şehir – Film Friendly City’ olarak konumladıklarını söyledi.